Naar de hoofdinhoud
Zoek en match een bedrijf

Gebruik van de Direct+ 'Company Entity Resolution' in Zapier

M
Geschreven door Michiel Scheepens
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Helaas kent de Dun & Bradstreet app in deze betaversie nog geen Trigger functionaliteit. We gebruiken de Search Action 'Company Entity Resolution' om met de beschikbare data uit je Trigger, de eerste stap in je Zap, een match te zoeken in de Dun & Bradstreet database.

Verplichte velden voor het maken van een match

Het enige verplichte veld om een match te kunnen maken is de Country ISO code. Dit veld is essentieel omdat het het zoekgebied in de Dun & Bradstreet database terugbrengt tot een enkel land.

Velden die je kunt gebruiken in combinatie met de landcode

  • Registration Number: In Nederland is dat het KvK nummer; in België kun je het BTW-nummer gebruiken en in Frankrijk SIREN/SIRET. Als je een lokaal registratienummer hebt, is dat vaak al voldoende om de match te kunnen maken.

  • Registration Number Type: In sommige landen kun je zoeken op verschillende typen registratienummers. Zo zou je in Nederland kunnen kiezen voor het KvK-nummer, maar ook bijvoorbeeld het BTW-nummer. Door het type te specificeren verhoog je de kans op een match.

  • Name: Naam van het bedrijf. Hoe exacter, hoe beter het systeem in staat is om een match te vinden. De kans op succes is groter als je dit veld geeft in combinatie met adres of plaatsnaam.

Aanvullende gegevens waarmee een match kan worden gemaakt, zijn 'address line 1', 'address line 2' en 'city'. Dit werkt het beste in combinatie met de naam van een bedrijf.

Data mappen uit stap 1 van je Zap

Map de data uit stap 1 van je Zap zoals in het onderstaande voorbeeld. Zie screenshot:

Voer een test uit op je mapping

Voer een test uit op de mapping van de datavelden om te zien of je de gewenste response krijgt.

Als alles goed gaat, is de match succesvol. De response wordt gepubliceerd in het tabblad 'Data Out'. De actie geeft altijd slechts één match candidate terug.

Was dit een antwoord op uw vraag?